Natrag

17RPA - Robotic Process Automation

RPA je softverska platforma za automatizaciju poslovnih procesa. Prepoznata je kao jedna od najinovativnijih modernih tehnologija koju koriste mnoge najuspješnije svjetske korporacije. RPA nalazi primjenu u gotovo svakoj industriji.

Alatima koje platforma pruža kreiraju se softverski roboti (“Botovi”) koji tvore digitalnu radnu snagu. Digitalni radnici su virtualni zaposlenici koji za izvršavanje postavljenih im zadataka koriste umjetnu inteligenciju (Artificial intelligence), strojno učenje (Machine learning), računalni vid (Computer vision), obradu prirodnog jezika (Natural language processing) i analitiku kako bi automatizirali poslovne procese. Jednako uspješno se koriste u „front office“ i „back office“ procesima, kao i u njihovoj kombinaciji.

 

RPA Botovi mogu komunicirati s bilo kojim sustavom ili aplikacijom na isti način kao i osoba. Oni imitiraju rad korisnika aplikacije, donose odluke definirane postavljenim ili naučenim pravilima te se lako integriraju s postojećim aplikacijama neovisno o tehnologiji na kojoj su te aplikacije razvijene. Najbolje učinke ostvaruju izvršavanjem manualnih i ponavljajućih zadataka, također za strukturiranje nestrukturiranih podataka te za automatizaciju procesa u kojima je ključna točnost i brzina izvođenja.


Neovisno radi li se o „attended bots“ (botovi koji rade uz nadzor/akciju osobe) ili „unattended bots“ (slijede definirana pravila kako bi automatski dovršili procese bez nadzora/akcije osobe) mogu obrađivati sve tipove podataka (strukturirane, polustrukturirane i nestrukturirane podatke). Kreiranje i upravljanje botovima je iznimno jednostavno, a uključena napredna RPA analitika u stvarnom vremenu omogućuje prikaz poslovnih i operativnih izvještaja.

RPA - Prednosti:

  • Optimizacija troškova rada, povećavanje kapaciteta
  • Povećavanje brzine, točnosti (100%) i dostupnosti (24x365)
  • Poboljšavanje usklađenosti, kontrole i revizije
  • Uključivanje poslovne inteligencije
  • Omogućavaju digitalnu transformaciju
  • Pojačavaju moral zaposlenika

Sigurnost je ugrađena u svaki aspekt RPA platforme, koja obuhvaća sigurnost podataka, personalizirane sigurnosne podatke korisnika i precizne kontrole pristupa temeljene na ulogama (RBAC). RPA je dizajniran s ugrađenom sigurnošću kako bi pomogao kod ispunjavanja najstrožih zahtjeva upravljanja, povjerenja i usklađenosti.

Radite s nama