Kako odgovoriti na izazove u poslovanju pomoću IBM Sterling softvera i kontejnera

Kako odgovoriti na izazove u poslovanju pomoću IBM Sterling softvera i kontejnera_TIS

Informacijske tehnologije su područje koje se iznimno brzo razvija i upravo zbog brzine promjena u kompanijama i velikim sustavima često dolazi do različitih izazova u poslovanju. Neki od najčešćih izazova su brzina izvođenja određenih segmenata poslovanja, troškovi, povećana potreba za hardwareom i kompleksnost u razvoju. Da biste danas uspjeli u tako kompetitivnom poslovnom svijetu koji je suočen s mnoštvom promjena, poslovanje mora biti dinamično, međusobno povezano s ekosustavom i procesima.

TIS ima iskustvo i ekspertizu dugu  više od 30 godina u pružanju podrške svojim klijentima kada je riječ o rješavanju njihovih operativnih problema modernom tehnologijom.

Rješenje novog doba

Često spomenute izazove rješavamo pomoću IBM Sterling portfelja, koji je, u skladu sa razvojem Enterprise potreba i rješenja, prilagođen i  implementaciji putem kontejnera. U nastavku pojašnjavamo o čemu se radi.

IBM Sterling portfelj je namijenjen za B2B integracije podataka i prijenos istih. Oboje se svodi na razmjenu podataka prvenstveno internih korisnika s vanjskim partnerima.

Kako odgovoriti na izazove u poslovanju pomoću IBM Sterling softvera i kontejnera_TIS

IBM Sterling portfelj je  proprietary IBM tehnološko rješenje, složeni ekosustav različitih programskih rješenja, koja mogu funkcionirati ili samostalno, ili kao dio cjeline, te tako čine integriranu platformu koja koristi, između ostalog i napredne tehnologije kao što su umjetna inteligencija (AI) i blockchain, za lako povezivanje  s ekosustavom partnera. Sterling rješenja pružaju uvide u stvarnom vremenu i preporučene radnje koje su potrebne za pretvaranje poremećaja u vašem poslovanju u prilike za angažman kupaca, rast i profit.

Što je kontejner?

Nositelji ove tehnologije, ovog pristupa koji su postali popularni zadnjih godina i koji donose brža i učinkovitija, u odnosu na tradicionalni način razvoja, rješenja za navedene probleme su kontejneri.

Kontejner je novi način  implementacije softvera koji ne zahtjeva instalaciju kao neka tradicionalnija rješenja. Može se pokrenuti bilo gdje, bilo na stolnom računalu, ili oblaku.

Kako odgovoriti na izazove u poslovanju pomoću IBM Sterling softvera i kontejnera_TIS

Prednosti korištenja IBM sterling portfelja i kontejnera

Ovakva, nova tehnologiju ima mnoge prednosti u odnosu na uobičajene načine pakiranja i isporuke aplikacija. No, glavna prednost su efikasnost korištenja resursa i fleksibilnost kao i ubrzanje procesa toka obrade podataka. Također, skalabilnost koja je bitna za velike poslovne sustave te jednostavnost implementacije i nadogradnje.

Iz našeg iskustva, kompanije koje su se odlučile na rješavanje operativnih izazova putem IBM Sterlinga i kontejnera povećale su brzinu i efikasnost u radu te skalabilnost do čak deseterostruko.

Primarna svrha kontejnera kao sredstva isporuke softvera je ubrzati postupak uvođenja softvera u partnersku okolinu, smanjiti vrijeme potrebno za održavanje i nadogradnju,  te kao rezultat toga omogućiti brži dolazak do željenih rezultata. IBM Sterling softver i kontejneri omogućavaju brži razvoj, isporuku, testiranje, ažuriranje i oporavak. Način na koji to kontejneri omogućuju je to što održavaju konzistentnost projekta u pitanju, bez obzira na vanjske faktore kao što je operativni sustav na kojemu ga pokrećemo. Nema gubljenja vremena kod prebacivanja podataka, smanjuje se mogućnost ljudske greške prilikom obrade jer se prije implementacije provode duga testiranja.

Ono što čovjeku treba jedan dan posla, IBM Sterling može odraditi u dvije sekunde.

Kome je to potrebno?

Osiguravajuća društva, banke, proizvođači koji imaju mnogo kupaca i dobavljača koriste ovu tehnologiju zbog automatizacije poslovnih procesa – nabave, narudžbe, logistike ili proizvodnje.

Zamislite samo jedan uobičajeni posao u velikim sustavima npr. prebacivanje podataka iz jedne Excel tablice u drugu. Obično se radi o vrlo važnim podacima kojih ima jako puno. Ručno to može trajati danima, a upotrebom tehnologija sadržanih u Sterling portfelju, posao može biti gotov u nekoliko minuta na potpuno siguran način i tako vam olakšati život.I tako dan za danom, koliko god puta je potrebno.

Prema tome, koji način biste vi odabrali?

Povežite se s nama

Razgovarajte s našim stručnjacima o tome kako vam možemo pružiti podršku prilikom rješavanja operativnih problema u kompaniji.

Autori: Daniel Van Schepdael, Business Unit Manager, TIS

            Ante Jakiša, Integration Consultant, TIS

Tko smo