Kako video identifikacijom privući nove kupce?

Kako video identifikacijom privući nove kupce_TIS

COVID-19 je trajno promijenio ponašanje potrošača. Istraživanje globalne konzultantske tvrtke pokazuje da 95% potrošača značajno mijenja način na koji žive, rade i kupuju. Poslovanje se sve više premješta na online svijet. Kako bi privukle i identificirale nove korisnike online, tvrtkama je potrebna platforma za online prodaju, onboarding i e-ugovaranje. U tu svrhu najveću pažnju privukla su rješenja za video identifikaciju (LiveID) i samostalnu identifikaciju (SelfID).

Jesu li tvrtke spremne na te promjene? Da bi bile spremne, trebaju prilagoditi svoje poslovne strategije kako bi zadovoljile promjenjive potrebe korisnika, stekle njihovo povjerenje i pritom dodale vrijednost.

Zašto uvesti rješenje za video identifikaciju i samostalnu identifikaciju?

Rješenja za video i samostalnu identifikaciju potrebna su u procesu uključivanja novog korisnika koji ne može ili ne želi obaviti taj proces u poslovnici.

LiveID ili video identifikacija - kombinira online savjetovanje operatera, alate za kolaboraciju, identifikaciju samog korisnika i e-potpis u stvarnom vremenu kroz jedan video poziv.

SelfID ili samostalna identifikacija – odnosi se na samostalnu identifikaciju bez potrebe uključivanja operatera.

Ovakvim rješenjima tvrtka dobiva cjelovito rješenje u jednom paketu koje omogućuje uključivanje novih korisnika, njihovu identifikaciju, elektroničko potpisivanje dokumenata u stvarnom vremenu i prodaju usluga.

Osobna sigurnost na prvom je mjestu

Interakcija korisnika s tvrtkom može izazvati neposredan i dugotrajan učinak na njegov ili njezin osjećaj povjerenja i odanosti.

Većina korisnika očekuje da će ugovaranje usluga i kupnja biti u potpunosti online kako bi iz sigurnosti svoga doma mogli neometano uživati nove standarde sigurnosti. Osobna sigurnost novo je očekivanje korisnika koje se smatra osnovnom potrebom potrošača uz vrijednost za novac i jednostavnost kupovine. Ove osnovne potrebe moraju biti zadovoljene prije nego što korisnici budu u mogućnosti uzeti u obzir psihološke potrebe kao što je izvrsno korisničko iskustvo. Ključno je da ti procesi budu tehnološki sigurni i u skladu s propisanim regulativama.

Koji benefit video identifikacija donosi

Za korisnike najveća prednost ovih rješenja je to što mogu dovršiti cijeli proces na svom računalu, tabletu ili pametnom telefonu bez ikakvih dodatnih instalacija i sve unutar 10 minuta.

Povjerenje između korisnika i tvrtke postaje višedimenzionalno. Sa strane korisnika, prilikom odabira tvrtke za određenu uslugu ili proizvod u drugi plan pada lojalnost prema brendu. Upravo zato, tvrtke trebaju zadovoljiti:

  • osjećaj sigurnosti,
  • zaštitu osobnih podataka,
  • usklađenost sa zakonskom regulativom,
  • i zadovoljavajuće digitalno korisničko iskustvo

Dobar primjer iz prakse

Tvrtka Generali Investments uz e-potpis podigla je razinu poslovanja. Prvi val krize uzrokovane pandemijom zahtijevao je brzu reakciju. TIS eSIG rješenje za e-potpis tvrtki je osigurao rad na daljinu. E-potpis je olakšao izvođenje cjelokupnog poslovanja za 80-90%, jer su e-potpis integrirali s ostalim internim aplikacijama te su tako sve mogli brzo prilagoditi punoj digitalizaciji.

Rješenja za video identifikaciju i samostalnu identifikaciju daju veliku konkurentsku prednost tvrtkama i olakšavaju proces dolaska do novih kupaca koji će s takvim sigurnim online iskustvom ostati trajni korisnici usluga/proizvoda.  

 

Povežite se s nama

Razgovarajte s našim stručnjacima o tome kako vam možemo pružiti podršku prilikom uvođenja video identifikacije i privlačenja novih kupaca.

Marina Meštrović, Business Solutions Consultant, TIS

Tko smo